Actief Beleven

Actief bezig zijn én tegelijkertijd genieten van de natuur; dat kan in Valkenswaard!

Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen in Valkenswaard en haar prachtige omgeving. Dat kan via allerlei uitgezette routes, maar u kunt ook uw eigen route bepalen aan de hand van het zogeheten knooppuntennetwerk. Ook ruiters en menners komen volop aan hun trekken met speciale routes en een compleet ruiternetwerk. Daarnaast kunt u prachtige kanotochten maken over riviertje de Dommel. De Valkenswaardse outdoor-organisaties hebben alles in huis om u een onvergetelijke dag te bezorgen. Wat denkt u van geocachen, boerengolf, paintball of een GPS tocht? Zelfs bij minder mooi weer is er van alles te ontdekken en beleven in Valkenswaard!

Fietsen

Kom de natuur van Valkenswaard ontdekken op de fiets. Valkenswaard heeft voor elk wat wils. Voor een rustgevende fietstocht door prachtige natuurgebieden zoals De Groote Heide, de Malpie en de Strabrechtse Heide. Of voor een actieve MTB-tocht. Valkenswaard heeft het en met ruim 80 kilometer aan fietsroutes blijf je ontdekken.

Fietsen in Valkenswaard
Fietsen Valkenswaard

Wandelen

Valkenswaard is een echte wandelgemeente. Ga met het hele gezin op zoek naar het insectenhotel op de Malpie, struin met je hond alle vennetjes af, zorg voor extra likes op je instagram door een wandeling met alpaca’s, ga op avontuur met je eigen route aan de hand van de vele knooppunten voor een actieve wandeling. Of kies een van onze routes.

Wandelen in Valkenswaard
Wandelen Valkenswaard

Ruiteren en Mennen

Paarden, ruiters en Valkenswaard: sinds jaren een top(s)belevenis. Mennen en ruiteren via ruiterpaden van het ruiternetwerk, in een huifkar door bos en heide of in een rijtuig met de koetsier genieten van natuur en cultuur. Visit Valkenswaard te paard!

Ruiteren in Valkenswaard
Paardrijden Valkenswaard

Fun for Kids

Met kinderen een dagje uit in Valkenswaard: volop plezier, binnen en buiten.

Actief: speeltuin, indoorspeelparadijs, zwembad en Malpiehoeve. Gezellig en educatief: kinderboerderij, Brabantse varkensboerderij met biggen of koeienboerderij met melkrobot.

Kinderactiviteiten in Valkenswaard

Kano varen

Actief genieten van de mooie Brabantse natuur tijdens een kanotocht in het stroomgebied van rivier de Dommel; solo, met het hele gezin of met een groep. Huur een kano of kajak en maak een sportieve en ontspannende vaartocht tussen België en Valkenswaard.

Waterpret in Valkenswaard
Kanotocht Dommel Venbergse Watermolen Valkenswaard

Nog meer actie

Voor leuke actie in vakantie en vrije tijd, een actief dagje uit met familie, vrijgezellen party, kinderfeestje of teambuilding biedt Valkenswaard een scala aan sportieve activiteiten: bowlen, snowboarden, vuurspuwen, lasergamen, paintball, escaperoom.

Klaar voor nog meer actie