Ruiteren en mennen

Paarden, ruiters en Valkenswaard: sinds jaren een top(s)belevenis. Mennen en ruiteren via ruiterpaden van het ruiternetwerk, in een huifkar door bos en heide of in een rijtuig met de koetsier genieten van natuur en cultuur.  Visit Valkenswaard te paard!

Hippische evenementen

Het is hier in alle seizoenen goed toeven maar in september is er speciaal veel aandacht voor het ruiteren en mennen. In deze agenda vind je een aantal leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen of die je kunt bezoeken. Het aanbod is voor professionals, paardenliefhebbers en iedereen die op zoek is naar een leuke dagbesteding.

Benieuwd naar de hippische evenementen

Huifkarverhuur Jan Wilbers

Maak een ritje in een gezellige huifkar, door de mooie natuur, in de buurt van de grens tussen België en Nederland! 'Tijd genoeg' is het motto voor deze huifkartocht in het Belgisch-Nederlands grensgebied. Je komt met de huifkar door een streek met talloze mogelijkheden, zeer rustig, met ongerepte natuur, typische dorpjes , boerderijen en abdijen.

Meer informatie

Rijd mee met de Achelse Koetsier

Een ritje met de Achelse koetsier is niet zomaar een tochtje met paard en wagen. De koetsier is namelijk een echte verhalenverteller die je meeneemt op grensoverschrijdende ritten door natuur en cultuur. De leukste manier om de bossen te verkennen!

Meer informatie

Liever je eigen route samen stellen?

Met het ruiterknooppuntennetwerk kun je zorgeloos rijden van knooppunt naar knooppunt. De kaart met het volledige ruiterknooppuntennetwerk van De Groote Heide is verkrijgbaar bij VVV Valkenswaard voor € 4,95

Liever online je route voorbereiden?
ruiter en mennen hippisch kempen de groote heide valkenswaard

Bed & Box

De appartementen van Marlies liggen op een steenworp afstand van natuurgebied de Malpie. Keurige appartementen met overdekt balkon of eigen terras, met uitzicht op de grote fraaie tuin. Mogelijkheden om op loopafstand van de appartementen uw paard(en) te stallen.

Meer info
Paardrijden in Valkenswaard De Groote Heide

Rijtuigenmuseum

Aan de rand van natuurgebied de Malpie, vindt u het Rijtuigenmuseum Valkenswaard. Op een steenworp afstand van uitgestrekte heidevelden, bossen en vennen treft u hier een zeer bijzondere collectie rijtuigen aan. Maak een nostalgische koetsentocht met koetsier en breidt deze uit met een picknick, champagneborrel, diner of BBQ. De unieke locatie biedt tal van mogelijkheden met prachtige fiets- en wandelroutes.

Meer informatie over het rijtuigenmuseum