Wandelen

Valkenswaard is een echte wandelgemeente. Ga met het hele gezin op zoek naar het insectenhotel op de Malpie, struin met je hond alle vennetjes af, zorg voor extra likes op je instagram door een wandeling met alpaca’s, ga op avontuur met je eigen route aan de hand van de vele knooppunten voor een actieve wandeling. Of kies een van onze routes.

Hardlooproute de Malpie

Hardlooproute van 10 km tussen de vennen en heide op de Malpie

Ga je mee hardlopen?
hardlopen lopen wandelen natuur ff offline valkenswaard actieve buitensport

Trail Run de Groote Heide

Je kunt deze route het hele jaar door wandelen of lopen. Direct vanaf het hotel terrein loop je door een wild-hek zo de bossen in. Het eerste gedeelte wat kleine speelse heuveltjes en al gauw maken de bossen plaats voor prachtige heide velden. Veel afwisselende paden waar je kunt genieten van ongerepte natuur. Weinig fietspaden in dit gebied,.. veel mooie paden die weinig bezocht worden door wandelaars en hardlopers. Je loopt een mooie ronde, waarbij je beschermde (vogel)gebieden passeert.

Download de route
Hardlopen FFOFFLINE Valkenswaard trailrun actief wandelen

Dommelpad

Het ‘Dommelpad’ loopt langs en nabij de rivier de Dommel. De route start bij de oorsprong in België en eindigt bij de uitmonding in ’s-Hertogenbosch. Hier mondt de Dommel, samen met de Aa, uit in de Dieze.

Download hier een gedeelte van de Dommelroute

Beleef het gedicht

Een poëtische tocht langs de mooiste plekjes in en rond Valkenswaard.

Download hier de fiets-en wandelroute
Beleef het Gedicht Frans Hoppenbrouwers Valkenswaard Natuur Malpie

Hondenlosloopgebied Molenheide

Om honden toch de mogelijkheid te bieden om te spelen en te rennen in het bos is in het Leenderbos een gebied aangewezen waar honden vrij hun gang kunnen gaan.

Download hier de brochure over het honden losloopgebied

Puzzeltocht op zoek naar de Bosherberg

Puzzeltocht van 6 km

Download de route

Liever je eigen route samenstellen?

Met het wandelknooppuntennetwerk kun je zorgeloos wandelen van knooppunt naar knooppunt. De kaart met het volledige wandelknooppuntennetwerk van De Groote Heide is verkrijgbaar bij VVV Valkenswaard voor € 4,95

Liever online je route voorbereiden?
Wandelen Valkenswaard

Laat je inspireren!