Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Museumkwartier Valkenswaard opent gratis de deuren op 6 en 7 april

Museumkwartier Valkenswaard opent gratis de deuren ter afsluiting van de Nationale Museumweek in het weekend van 6 en 7 april 2024.
Gratis entree en veel activiteiten voor jong en oud!

Ter afsluiting van de Nationale Museumweek 2024 zijn in het weekend van 6 en 7 april zowel het Nederlands Steendrukmuseum als het Valkerij en Sigarenmakerij Museum in Valkenswaard gratis te bezoeken!

Nederlands Steendrukmuseum
Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard is uniek: het is wereldwijd het enige museum over de steendrukkunst en lithografie. Duik tijdens het Museumweekend in de geschiedenis van 200 lithografie, en bezoek de expositie ‘PUNT.Pointillisme.Pop-art.Pixel.
Op zaterdag zijn er diverse rondleiders aanwezig om u van informatie te voorzien. Bekijk op zondag de drukdemonstraties in het atelier. Voor een zacht prijsje kun je op beide dagen ook een leren sleutelhanger met je naam laten ontwerpen. Voor iedere bezoeker van het Nederlands Steendrukmuseum is er bovendien een leuke verrassing (zolang de voorraad strekt)!

Valkerij en Sigarenmakerij Museum
Het Valkerij Museum geeft een beeld van de valkerij in de periode 1550 tot en met 1850. Het Sigarenmakerij Museum geeft een beeld van de ontwikkeling van de sigarenmakerij in Valkenswaard vanaf 1865.
Neem deel aan de doorlopende rondleidingen en voor de kinderen is er een hele toffe activiteit.
Beide dagen is er een valkenier met verschillende levende roofvogels, zoals slechtvalk, havik en andere roofvogels aanwezig. Er is volop gelegenheid om van de valkenier informatie te krijgen over deze roofvogels.

Het Museumkwartier Valkenswaard (waarin zowel het Nederlands Steendrukmuseum als het Valkerij en Sigarenmakerij Museum zijn gevestigd) is op zaterdag 6 en zondag 7 april gratis toegankelijk van 13:00 uur tot 17:00 uur. Bent u in het bezit van een Museumkaart dan wordt het gewaardeerd als u deze even laat scannen.

Op beide dagen kunnen bezoekers een indruk krijgen van wat de Valkenswaardse musea te bieden hebben!

Museumkwartier Valkenswaard: Oranje Nassaustraat 8, 5554 AG, Valkenswaard.
Openingstijden Museumweekend 6 en 7 april: 13.00 – 17.00 uur.
Entree: gratis
Museumfoyer geopend: koffie, thee en fris is tegen betaling verkrijgbaar.

Prijzen

  • Gratis