Corso & Cultuur Festival

Contact

Theater De Hofnar
Theater De Hofnar
De Hofnar 10
5554 DA Valkenswaard
Plan je route

Corso Valkenswaard en Theater De Hofnar slaan de handen ineen! Samen zorgen we met het Corso & Cultuur Festival voor dé opening van het culturele seizoen in Valkenswaard. Dit gezamenlijk initiatief van Corso Valkenswaard en Theater De Hofnar laat het hele centrum van Valkenswaard in het tweede weekend van september bruisen. Een mooie start van het culturele seizoen. Door deze samenwerking is er een festivalweekend ontstaan dat voor iedereen gratis toegankelijk is.

Vrijdag 8 september: Preview avond in de Hofnar

Zaterdag 9 september: DAHLIA'S EN LOKALE OPTREDENS 

Op zaterdagmiddag kun je in het centrum van Valkenswaard genieten van het Corso & Cultuur Festival. Bewonder alle dahlia-objecten die de buurtschappen gemaakt hebben, maak een ritje in een kermisattractie en geniet van vele dans-, muziek, en theateroptredens op de Markt en in de theaterzaal van De Hofnar. En natuurlijk zorgen de rondlopende acts voor dat heerlijke festivalgevoel.

De dahlia-objecten staan verspreid door het centrum en kun je komen bewonderen. De optredens vinden plaats in het Frans van best Park, op de Markt en in de theaterzaal bij Theater De Hofnar.

Zondag 10 september: Hocus, Focus "Het is niet wat het lijkt"

Op zondag 10 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke parade van Brabant . Alle corsowagens zijn vanaf 12.00 uur al te bewonderen op hun startlocatie. Om 14.30 start de corsoparade en na de parade eindigen alle wagens op hetzelfde punt als waar ze gestart zijn. Daar gaat vervolgens de show nog een uurtje door.

In de middag kun je bij het podium op de Statie genieten van diverse optredens en op de Markt van straattheater en muziek. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking bij het podium op de Statie en daar kun je aansluitend genieten van muzikaal spektakel.

Wanneer

  • Vrijdag 8 september 2023
  • Zaterdag 9 september 2023
  • Zondag 10 september 2023