AVONTURIEREN MET GPS

Het avontuurlijk spel voor GPS-gebruikers. Deelnemen met schatzoeken, op z'n Engels 'cache hunt', is een goede manier om de voordelen en de prachtige mogelijkheden van een GPS te leren kennen.

Het basisidee is dat personen en organisaties/verenigingen caches verstoppen over de hele wereld en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers benutten deze coördinaten om deze caches te vinden.
Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache, oftewel schat, z'n geheimen prijs. Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.

WAYPOINTS

Laat je niet misleiden, het is moeilijker dan je denkt. Een schat vinden is één, om op de plaats van de cache te komen is een heel ander verhaal. Je hoeft niet alle ins en outs van de GPS te kennen om het spel Geocaching te spelen. Alles wat je moet doen, is het zoeken van een zogenaamd 'Waypoint'. Oftewel de coördinaten van de cach: de plaats van de cache in het 'veld'.

 Belangrijk: trek kleren aan die vuil mogen worden, de caches liggen namelijk op uiteenlopende plaatsen.