Corso Thema 2021: ...in bloei!

Het corso vol plezier

Een jaar lang hebben we ons in moeten houden. Covid-19 en de maatregelen hadden een flinke impact op de samenleving. Veel dingen die we zo gewoon vonden, konden even niet meer. Gelukkig voor ons allemaal kunnen we steeds meer leuke dingen ondernemen. Dat betekent dat ook het bloemencorso in Valkenswaard 'in bloei' komt. In april hebben we in goed overleg met de bouwgroepen de knoop doorgehakt om ook dit jaar weer Corso Valkenswaard te organiseren. Nog niet alles kan, daarom hebben we gekozen om 14 corso objecten en corso podia te gaan maken. Deze worden verspreid in het centrum van Valkenswaard geplaatst. Je loopt of fietst deze keer zelf langs deze kleurrijke kunstwerken! Om zoveel mogelijk ruimte en spreiding van bezoekers te realiseren is Corso Valkenswaard in 2021 zelfs 2 dagen. Op zaterdag 11 en zondag 12 september ben je in Valkenswaard van harte welkom!

Het Corso Valkenswaard is ontstaan in de jaren na de Tweede Wereldoorlog: kinderen versierden ieder jaar op 17 september hun fietsen en bolderkarren met bloemen en reden ermee door de straten. Sinds 1953 bestaat het Bloemencorso, zoals we dat nu nog steeds kennen. Een groot feest, ter herdenking van de bevrijding van Valkenswaard en om onze vrijheid te vieren. 

Corso Valkenswaard heeft jaarlijks een nieuw thema. Dat thema wordt uitgebeeld in wagens met in totaal 2,5 miljoen dahlia's, in figuratie, in straattheater en in (live-)muziek. Op het parcours worden voor, na en zelfs tijdens het rondrekken van het bloemencorso, activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Genoeg voor een dagje uit in gezellig Valkenswaard.