Zelf vuur maken: Het avontuurlijkste groepsuitje

ZELF VUUR MAKEN ALS SPANNEND GROEPSUITJE

Alle gekheid op een stokje: de kans dat je op een onbewoond eiland terecht komt of verdwaalt in een bos, is best klein. Daar is de workshop Zelf vuur maken van de Rooie Sok ook niet voor bedoeld. Waar dan wel voor? Simpel: zelf vuur maken is spannend, leerzaam en fun. Veel spannender in ieder geval dan alweer een middag bowlen of minigolf. En daarom perfect voor groepen die op zoek zijn naar een bijzondere activiteit voor hun vrijgezellendag, familie-uitje, personeelsfeest of teambuildingdag.

WAT LEER JE TIJDENS DE WORKSHOP ZELF VUUR MAKEN?

De workshop Zelf vuur maken wordt gegeven door een ervaren survivaldeskundige. Je weet wel, zo iemand die een maand kan overleven in de wilde natuur met alleen een groot mes als gereedschap. Hij leert je hoe je veilig een vuur kunt aanleggen zonder aansteker of lucifers.
• Wat is een goede plek voor je kampvuur?
• Welk materialen heb je nodig om vuur te maken en waar vind je ze?
• Welke houtsoorten zijn geschikt om je vuur mee te starten?
• Hoe kun je met behulp van wrijving genoeg hitte genereren voor het eerste vlammetje?
• Hoe bouw een kampvuur op?
• Hoe zit het met de veiligheid?

Na een uitgebreide uitleg gaat ieder van jullie zelf aan de slag om vuur te maken. We kunnen je uit ervaring vertellen dat het een enorme kick geeft als op een gegeven moment het eerste vlammetje opflakkert. Zo voelde die Neanderthaler 300.000 jaar geleden zich dus ook. Trouwens: iedereen kan deze skill leren, jong en oud.

Onze survivalexpert zal ook iets vertellen over andere survivaltechnieken. Je kunt hem alles vragen wat je wilt weten over overleven in de natuur.

VUUR MAKEN ALS EEN BAAS

Zelf vuur kunnen maken is cool, hadden we dat al gezegd? Bekijk het filmpje hieronder. Een Polynesische meneer demonstreert als een baas hoe je vuur maakt. Cooler dan deze man vind je ze niet. Tijdens de workshop leer je overigens een iets andere techniek, maar het principe is hetzelfde: met wrijving creëer je warmte, met warmte creëer je vuur.

EEN AVONTUURLIJK DAGJE UIT VOOR GROEPEN

Een avontuurlijke workshop waar je iets cools leert, wat wil je nog meer? De workshop Zelf vuur maken is het leukste middagje dat je met je groep kunt doorbrengen. Of je nu vrienden, familie of collega’s bent: je levert samen een prestatie, je helpt elkaar en je hebt samen lol. En wie weet: misschien komt er echt een dag dat je deze nieuwe skill in de praktijk moet brengen.

ZES REDENEN OM DE WORKSHOP ZELF VUUR MAKEN TE BOEKEN BIJ DE ROOIE SOK

1. De workshop Zelf vuur maken is een avontuurlijk en origineel uitstapje voor kleine en grote groepen.
2. Een geweldige activiteit voor je groepsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest.
3. Zelf vuur maken is cool. Je kunt er uitgebreid over vertellen op feestjes.
4. Je gaat naar huis met sfeervolle foto’s en filmpjes voor je social media.
5. Die opdringerige grizzlyberen…
6. Na afloop niet tevreden? Dan krijgt je groep gratis een andere activiteit.

100% TEVREDENHEIDSGARANTIE OP ALLE GROEPSUITJES

Nog even over punt 6. Lees je dat goed? Ja! Alleen bij de Rooie Sok krijg je 100% tevredenheidsgarantie. Ben je na afloop niet tevreden over de workshop Zelf vuur maken? Kwam de regen met bakken uit de lucht precies toen jullie wilden beginnen? Ligt de jarige job / vrijgezel / jubilaris nét die dag met griep in bed? Dan krijg je van ons GRATIS een nieuwe activiteit aangeboden.

WAAR VINDT DE WORKSHOP PLAATS?

De workshop kan op elke plek buitenshuis plaatsvinden, zelfs midden in de stad! Wij kennen een paar mooie plekken in de buurt van Valkenswaard, maar we komen ook graag naar je toe.

Duur: circa 2 à 3 uur
Starttijd: in overleg