Ik zal me eerst even voorstellen: ik ben Emmie vd Heijden-Faassen, gediplomeerd rij instructrice.

Hierboven zie je mijn grote vriend Jaquar, waarmee we nu in training zijn voor de lichte tour.  Samen brengen wij veel tijd door op onze locatie / stal in Valkenswaard (Borkel).

Al vanaf klein meisje was het duidelijk dat paarden/pony`s mijn grote passie zijn, zo had ik al jong een verzorg shetlander.

Toen bleek dat het geen bevlieging was en ik dagelijks  door weer en wind naar de verzorgpony ging, kregen we dan eindelijk onze eigen shetlander `Luc` welke nog steeds gezellig bij ons in de wei rondloopt.

Na jaren ervaring op te doen op de manege was het dan tijd voor een rijpony. Met Jaimy heb ik  samen met mijn zus vele jaren met succes gereden, met als hoogtepunt dat we samen 2 keer Nederlands Kampioen zijn geworden in de dressuur. Daarna werd de overstap gemaakt naar de paarden. Ook bij de paarden heb ik veel rij en  wedstrijd ervaring opgedaan met verschillende paarden.  Na de middelbare school ben ik de sportklas en paardenhouderij opleiding in Deurne gaan volgen, welke ik met succes heb afgerond en ik dus een gediplomeerd instructrice ben. Tijdens en na mijn opleiding heb ik op verschillende stallen en manege`s veel ervaring opgedaan in het rijden en lessen geven, zowel privè als groepslessen. Dit doe ik met erg veel plezier, ik geef graag les aan volwassen en kinderen, zowel beginners als gevorderden. Daarnaast geef ik met veel plezier les op de rijvereniging in Riethoven. Het is mooi om vooruitgang te zien tussen paard en ruiter, en om een (onzeker) kind te zien stralen tijdens en na een ponyles.

Want plezier in het rijden staat absoluut voorop!

Omdat niet iedereen de ruimte en tijd heeft voor een eigen pony, maar wij wel heel graag kindjes de kans willen geven om te genieten van de ponylessen, kun je niet alleen met een eigen pony / paard bij ons terecht voor lessen, maar geef ik ook les met een van onze eigen pony`s, en voor volwassenen op een van onze paarden. Ik geef les op locatie  alsook op onze eigen locatie in Valkenswaard (Borkel en Schaft) waar mijn eigen paarden/ pony`s staan en ik de beschikking heb over een verlichte 20 x 60 rijbak.

Ook houdt ik me bezig met het opleiden van paarden en breng ze dan uit op wedstrijd.