Weck Workshop bij Het Mortelke
Wecken is een fantastische manier om voedsel langer houdbaar te maken. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk en eenvoudig het is om thuis aan de slag te gaan met wecken. Van groenten en fruit tot sauzen, soepen en zelfs complete maaltijden – er is ontzettend veel dat je kunt bewaren in potten.
Omdat wecken zo’n waardevolle techniek is, willen we je met deze workshop graag meenemen in de wereld van het conserveren. Wat kun je allemaal wecken? Hoe bereid je je ingrediënten goed voor? Hoe weet je of iets veilig en goed geweckt is? Welke methoden zijn er? Geïnteresseerd? Lees dan verder.
In deze uitgebreide basiscursus beantwoorden we deze vragen en meer. Na afloop kun je thuis vol vertrouwen aan de slag met het wecken van je eigen oogst, of die van je buur(t)tuin, voedselbos of markt. Je leert niet alleen de theorie, maar krijgt ook praktische tips en gaat zelf aan de slag. En natuurlijk krijg je ideeën mee over hoe je jouw geweckte producten kunt verwerken in de keuken, zodat je het hele jaar door kunt genieten van de overvloed van het seizoen.
Wanneer
- Zaterdag 30 augustus 2025 10.00 - 16.00 uur