Highlights

Actief beleven

Actief bezig zijn en tegelijkertijd genieten van de natuur: Valkenswaard heeft diverse mogelijkheden!

Lekker actief
Kano Valkenswaard Dommel

Evenementen

In Valkenswaard is altijd wat te doen!

Er worden veel, jaarlijks terugkerende, evenementen georganiseerd. Van ijsbaan, kermissen, paardensportactiviteiten, de braderie Hemelse Sferen tot Ameezing Lekker Buiten, Breek de Week Kids, het 2-jaarlijkse Vogelverschrikkerfestival en natuurlijk het Bloemencorso. Kortom te veel om op te noemen!

Ontdek de evenementenkalender
Bloemencorso Valkenswaard

Shoppen in Valkenswaard

In Valkenswaard kunt u naar hartenlust shoppen. In het centrum zijn zo'n 100 winkels verspreid over diverse winkelcentra, deels overdekt en autovrij, waar winkelketens en unieke kleine winkels elkaar afwisselen. Maar ook in Dommelen kunt u uw hart ophalen in Winkelhart de Belleman.

6 dagen per week shoppen

Proef het bourgondische leven

Brabanders staan bekend als Bourgondiërs. Ook de Valkenswaardenaars weten goede gerechten en lekkere drankjes wel te waarderen. Op de Markt en de Statie zijn meerdere kroegen gevestigd en op de terrassen is het goed toeven. Naast eetcafés kent Valkenswaard ook een rijk aanbod aan restaurants. Ook in Dommelen, Borkel en Schaft en in het buitengebied zijn er mogelijkheden te over voor een hapje of een drankje.

Bourgondisch genieten
Eten en drinken in Valkenswaard

Beste Weekmarkt van Brabant

Elke donderdag van 09:00 tot 17:00 uur vindt op de Markt van Valkenswaard de weekmarkt plaats, met maar liefst 75 kramen. Het is de gezelligste weekmarkt van Brabant, ook in trek bij Belgische bezoekers

Meer over shoppen
Weekmarkt

Ontdek de mooiste plekjes in de natuur

Valkenswaard wordt omringd door unieke, schitterende natuurgebieden als De Malpie, De Groote Heide en De Plateaux-Hageven, met volop mogelijkheden om tot rust te komen of actief te recreëren.

Ga op pad in uitgestrekte natuur
Wandelen Valkenswaard

Museumkwartier Carolus

Cultuursnuivers kunnen hun hart ophalen in het historische Carolusgebouw. In dit gebouw zijn een aantal culturele instanties gehuisvest, waaronder twee zeer interessante musea, namelijk: Het Nederlands Steendrukmuseum en Het Valkerij- en Sigarenmakerijmuseum.

Meer musea

Achelse Kluis

Ook is er een brasserie en een abdijwinkel op het terrein. De Achelse Kluis is omringd door prachtige natuur met diverse wandel- en fietsroutes. Ook is er een brasserie en een abdijwinkel op het terrein. 

Wandelroute Rond de Achelse Kluis
Achelse Kluis

Monumenten, kunst & cultuur

De overweldigende natuur rondom Valkenswaard en het rijke cultuurhistorische verleden zijn een grote inspiratiebron voor creatieve geesten. Cultuursnuivers kunnen hun hart ophalen in Valkenswaard. 

Meer over kunst en cultuur
Valkenier monument standbeeld kleine markt valkenswaard