Actief beleven

Waterpret hoort bij vakantie en vrije tijd. Valkenswaard biedt dan ook volop mogelijkheden voor vertier in of op het water. Neem een frisse duik in het gemeentelijk zwembad om sportief baantjes te trekken in het binnen- of buitenbad en te genieten van de zon op de grote ligweide. Behoefte aan méér gespetter? Een bezoek aan het subtropisch zwemparadijs, gelegen aan de rand van Valkenswaard, is een echte waterbelevenis. Wilt u duiken, snorkelen, waterskiën of heerlijk plonzen en relaxen in tropische sferen? Er zijn zóveel mogelijkheden, de keuze is aan ú!

Actief bezig zijn en tegelijkertijd genieten van de natuur: De Valkenswaardse outdoororganisaties hebben alles in huis om u een onvergetelijke dag te bezorgen. Huur eens een (ludieke) tweewieler of een kano om van het landschap te genieten. En wat denkt u van een wedstrijdje paintball, lasergamen of een spannende survivaltocht? U kunt natuur en moderne technieken combineren als u met behulp van uw smartphone (via een App of GPS) door de natuur trekt. Ook geocaching (verstopte schatten zoeken) hoort tot de mogelijkheden. Of ga eens in teamverband op pad voor een spelletje boerengolf of adventure golf, dan beleeft u gegarandeerd een paar hilarische uurtjes in de buitenlucht (ook heel leuk voor jongeren). Bovendien zijn er in de directe omgeving van Valkenswaard diverse golfbanen, waar zowel beginnende als ervaren golfers zich uit kunnen leven.

Valkenswaard heeft voor alle jaargetijden een uitgebreid aanbod recreatieve mogelijkheden. Dus, ook als de weergoden eens in een slechte bui zijn, is er altijd iets te doen. Indoorskiën, karten, bowlen, boogschieten, tennissen, squashen, fitness en nog vele andere (sportieve) bezigheden, zowel indoor als outdoor. Er is heel veel te ontdekken en te beleven in Valkenswaard.

Wandelen

Fietsen

Ruiter- en mennen

Kanoën

© Snowcenter Montana

Overige activiteiten