Droog cursus Het Mortelke
Drogen is een uitstekende manier om voedsel langer houdbaar te maken. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk en eenvoudig het is om thuis voedsel te drogen. Van fruit en kruiden tot bloemen en paddenstoelen, er is enorm veel dat je kunt drogen. Omdat drogen zo’n handige techniek is, willen wij je met deze cursus graag meer vertellen over de verschillende aspecten ervan. Wat kun je allemaal drogen? Hoe bereid je voedsel voor op het droogproces? Hoe weet je of iets goed gedroogd is? En welke droogmethoden bestaan er allemaal? En natuurlijk het belangrijkste, wat doe je allemaal met dat gedroogde voedsel? Geïnteresseerd? lees dan hieronder verder.
In deze uitgebreide basiscursus beantwoorden we deze vragen en meer. Na de cursus kun je thuis zelf aan de slag met het drogen van je eigen kruiden, bloemen, paddenstoelen en andere verse producten uit je tuin of voedselbos. En heb je al wat gerechtjes geleerd van hoe je jouw gedroogde voedsel kunt gebruiken in jouw keuken! En zo het jaarrond kan genieten van de overvloed van al het moois dat de natuur te bieden heeft.
De cursus wordt gegeven door Marieke Vanthoor (Boslekker), Susan van Maaren (Uit Susan’s Keuken) en Kyara Laiho-Smit (’t Mortelke). Allemaal hebben zij uitgebreide ervaring met voedselbossen en drogen. Dankzij hun verschillende expertises leer je van ervaringsdeskundigen niet alleen over het droogproces, maar ook welke planten en vruchten in een voedselbos geschikt zijn om te drogen. Zo kun je een vliegende start maken met je eigen voedselbos. Tijdens de cursus brengen we het geleerde meteen in de praktijk: naast theorie ga je zelf ervaren hoe het drogen werkt.
De cursusdag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur, inclusief een vegetarische lunch met seizoensproducten uit het voedselbos. Inloop is vanaf 9:30.
Wanneer
- Zaterdag 27 september 2025 10.00 - 16.00 uur
- Zaterdag 25 oktober 2025 10.00 - 16.00 uur