Offline shop van deze week: In de Kempen Juweliers

07-06-2021

We kennen allemaal het gemak van online shoppen. Vanuit je luie stoel bestellen en de volgende dag in huis: makkelijk toch? En tijdens Corona was het helemáál fijn dat het kon! Maar soms koop je toch gewoon liever in de winkel. Gewoon omdat je het product dan ook echt kunt zien én een goed advies krijgt. Deze week zijn we blij dat we weer terecht kunnen bij: In de Kempen Juweliers van bedrijfsleider Mark Willemsen!

“Sieraden en horloges zijn heel persoonlijk. Je wilt toch graag in de spiegel zien hoe het je staat” “

Ik ben Mark Willemsen, 42 jaar, en sinds twee jaar ben ik bedrijfsleider bij In de Kempen juweliers op de Corridor in Valkenswaard. In de Kempen juweliers bestaat nu 16 jaar, maar voor Valkenswaardenaren die het zich nog kunnen herinneren: vroeger heetten wij juwelier Dings. Ik ben een rasechte juwelier. Ik heb de juweliersopleiding afgerond in Schoonhoven; de enige vakschool in Nederland waar goud en zilversmeden nog wordt gegeven. Daarnaast heb ik ook nog een opleiding als edelsteenkundige.

Na mijn opleiding heb ik eerst gewerkt bij juweliers in de grote stad. Maar dat is toch echt heel anders dan juwelier in een dorp! De veiligheidsmaatregelen in de stad zijn veel groter. Eigenlijk zit je de hele dag in een beveiligde glazen kluis. Hier in Valkenswaard staat voor iedereen letterlijk en figuurlijk de deur open. We hebben horloges en sieraden in alle prijsklassen en voor iedere portemonnee. Van eerste oorbelletjes van een tientje tot een prachtig sieraad van enkele duizenden euro’s. Even snel de batterij van je horloge laten verwisselen, kan ook bij ons.

Natuurlijk ben ik blij dat we weer mensen in de winkel mogen ontvangen! Soms willen mensen een sieraad of horloge echt even fysiek in handen hebben. Kijken hoe het voelt en hoe het je staat. Neem een trouwring. Er is zóveel keuze, daar wil je graag een goed advies over. Wil je goud, witgoud, een bicolor, strak, klassiek, met een steentje misschien? Ik adviseer vaak om toch voor goud te gaan. Goud is harder dan zilver en dus ook slijtvaster.

Dus ja, het is fijn dat we weer offline kunnen shoppen in Valkenswaard! Maar: we hebben tijdens Corona gezien dat online shoppen óók voordelen heeft. Tijdens Corona hebben we heel snel een goede webshop opgezet. Een soort digitale etalage, zeg maar. Het verbaast me echt hoeveel daarop wordt gekeken en wordt gekocht! En niet alleen maar door jonge mensen, maar ook door ouder. We blijven daar dus zeker mee doorgaan.

Hoe ik de toekomst zie? Voor ons als juwelier, héél positief. Sieraden en horloges blijven heel lang in trek. Mode is veel trendgevoeliger. Deze winkels zitten misschien met onverkochte seizoensvoorraden, maar in de sieraden- en horlogebranche is dat minder aan de orde. Bovendien: mensen willen zichzelf na deze lastige Coronatijd ook wel een beetje verwennen met bijvoorbeeld een mooi horloge of sieraad. En dan kunnen ze bij ons uitstekend terecht!”

In de Kempen Juweliers

Corridor 23

5554 HL Valkenswaard

040-2074141